Onze dirigent Stephan Havelaar

Onze dirigent Stephan Havelaar

Ik groeide op, samen met acht broers en zussen en zeker 40 muziek-instrumenten in een groot huis in Bilthoven. Alle kinderen zijn naar de muziekschool geweest. Sommigen wat korter, anderen wat langer. Ik had drumles en later trompetles. Drie kinderen zijn naar het conservatorium gegaan, waaronder ik.

Aanvankelijk studeerde ik schoolmuziek, een brede studierichting die zich vooral richt op het reguliere middelbare onderwijs. Later maakte ik de overstap naar hoofdvak piano en weer later naar de studie klassieke zang. Daarnaast deed ik verschillende cursussen op het gebied van koordirectie.Onze dirigent Stephan Havelaar

In 2003 ben ik getrouwd met Linda, in Biddinghuizen gaan wonen en inmiddels ben ik vader van drie kinderen. Vanaf 1989 leid ik koren, van pop, gospel, vocalgroup en barbershop tot vrouwenkoor, kerkkoor en byzantijns koor. Gaf daarnaast privélessen piano en later ook zang. Dit ben ik tot op de dag van vandaag blijven doen: voornamelijk als zelfstandige, maar ook tien jaar lang in dienst van de muziekschool in Harderwijk. Ook heb ik als koorlid in verschillende oratoria en en professionele operaproducties mee gedaan en als solist opgetreden in onder meer operettes, kleine opera’s en de Mattaeus- en Johannespassion van J.S. Bach.

Ooit maakte ik een cd met liedjes op eigen teksten die ik zelf begeleid.

Momenteel leid ik drie enthousiaste koren waaronder Outside.